Referenties

Tjerja geeft in zijn voetbalschool kwaliteitstrainingen op hoog niveau. Daar komen ook technische aspecten bij kijken, die bij een clubtraining niet snel voorkomen.

Ouders Jessie, deelneemster Voorjaarsmodule 2020 en speelster Kloosterhaar/SVV’65

De moduletrainingen in de voetbalschool van Tjerja zijn erg leuk. De sfeer was goed en ik heb veel geleerd. Ik wil zeker nog meer leren in de volgende module.

Niels, deelnemer Voorjaarsmodule 2020 en speler ATC’65

Met VV Hoeve Vooruit zijn wij in het seizoen 2019-2020 met Tjerja in contact gekomen om ons 2e elftal te voorzien van oefenstof. Vanaf het begin zagen wij zijn enthousiasme met vooruitgang en uiteindelijk promotie tot gevolg. De spelers van ons 2e elftal gaven ons als TC ook positieve feedback. Wat ons opvalt is dat Tjerja zijn enthousiasme kan overdragen op diverse niveaus en ook op verschillende leeftijdscategorieën. Tijdens evaluatiegesprekken kwamen we er achter dat hij meer voor onze club zou kunnen betekenen en dan met name voor de onderbouw. Als (dorps)club willen we stappen maken en voor de onderbouw waren we op zoek naar een coördinator. Tjerja vervult deze functie met veel bevlogenheid en geeft sturing aan het ‘circuitmodel’. Door zijn duidelijke voetbalvisie zijn kinderen en ouders zeer enthousiast. Als club, spelers en (beginnende) trainers hopen wij hier in de toekomst de vruchten van te plukken.

TC Hoeve Vooruit

Ik heb Tjerja leren kennen als een gedreven vakman die spelers positief stimulerend uitdaagt. Hij legt de oefenvormen duidelijk uit en geeft daarbij aan wat een speler (nog) beter kan doen. Hij ziet waarin spelers kunnen groeien en past daar de trainingsvormen op aan. Onze zoon Thijmen heeft veel van hem geleerd en mede door zijn input heeft Thijmen zich goed kunnen door ontwikkelen (Thijmen speelt in het seizoen 2019-2020 in de jeugdopleiding van FC Emmen). Ik beveel Tjerja dan ook van harte bij jullie aan.

John Wessels, Advocaat

Tjerja is een trainer met veel passie voor de kinderen. Hij probeert op een goede en leuke manier kinderen zelf te laten ontdekken wat goed is en wat niet goed is. hierdoor voelen de kinderen zich fijn bij Tjerja. Verder is Tjerja altijd aanwezig en zet hij zich voor de volle 100% in voor de kinderen. De trainingen zijn altijd goed voorbereid.

Alex Scheper, Topsport Coördinator Carmelcollege Emmen

Ik beveel jou van harte aan bij welke club dan ook. Je bent een vakman Tjerja, heb veel van jou geleerd dit seizoen!

Robin Mink, jeugdtrainer FC Emmen JO14 seizoen 2017-2018

Tjerja is gedreven, gemotiveerd, heeft humor en kan op speelse wijze het voetbal presenteren op ieder niveau. Mijn zoon Timo Wennekes speelt bij PSV o10 en gaat erg graag naar de training bij vv Amsvorde in Amersfoort. Hij traint de onderdelen die bij PSV wat minder aan bod komen en hem een completere speler maakt. Ook let Tjerja erg op de details. Ook de trainingen waarbij er een speler van zijn eigen voetbalschool meetraint zijn erg leerzaam omdat het extra weerstand geeft voor Timo. Resultaat is al na korte tijd te zien. Volop zelfvertrouwen en een nog completere en betere speler geworden. Al met al erg tevreden over de trainingen en trainingsaanpak en ik beveel Tjerja bij iedereen aan om een stap of stappen te maken ongeacht het niveau.

Henk Wennekes, vader van PSV-speler Timo

Wij willen u en uw collega Dene bedanken voor de leerzame trainingsdag, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Jort vond de training heel leuk en het was ook zeker leerzaam voor hem (had wel veel moeite met het evenwicht). Jort heeft er ook weer veel zin in om weer te komen trainen bij de Voorjaarsmodule.

Familie de Witte

In 2015, bij SC Lemele waar mijn zoon voetbalt, kennisgemaakt met Tjerja’s Training. Hij verzorgde daar een aantal techniektrainingen. Het eerste dat opviel was de kalmte die Tjerja uitstraalt waardoor een hele groep kinderen in alle rust naar zijn uitleg luisterden. Daarnaast werd er tijdens de oefeningen op een positieve manier ingegrepen als ze niet helemaal goed uitgevoerd werden.  Ondertussen heeft mijn zoon al een aantal individuele trainingen, moduletrainingen en een trainingsdag gehad. Rust, plezier en het beste uit jezelf leren halen is hoe ik de trainingswijze het beste kan omschrijven. Het grootste, indirecte, compliment komt van mijn zoon, als er weer een uitnodiging komt voor een trainingsdag of moduletrainingen van Tjerja: “Geef mij maar op!” Dat zegt genoeg.

Astrid Kempers

Milan heeft meegedaan aan moduletrainingen en een trainingsdag. Hij vond het geweldig en erg leerzaam! Doordat er gewerkt wordt met kleine groepen krijgt ieder kind veel persoonlijke aandacht wat het dus erg leerzaam maakt! Prettige, gezellige sfeer met jongens en meisjes die dezelfde passie delen…. VOETBAL!!⚽⚽

Joyce Bendijk

Het was altijd fijn als jij op het veld was als coördinator omdat er altijd een duidelijke uitleg was. Ook was het goed dat je de oefenstof aanleverde. Zo wist je precies wat je moest doen en de oefenvormen waren altijd duidelijk.

Stefan Kosters, jeugdtrainer voetbalvereniging Den Ham

Ik vond mijn maatschappelijke stage bij jou en MD1 van Sportclub Daarle leerzaam en wil je hiervoor bedanken.

Aline Hazelaar, stagiair

Wij hebben Tjerja benaderd om onze F-groep (bestaande uit drie F-teams met een zeer uiteenlopend niveau) te voorzien van oefenstof. In carrouselvorm werden er, in samenwerking met een aantal enthousiaste trainers/vaders vanuit de club, zeer gevarieerde en gepaste oefeningen aangereikt.  Wij hebben Tjerja leren kennen als een enthousiast en bevlogen persoon met een duidelijke voetbalvisie.  Niet alleen bij de spelertjes was er binnen afzienbare tijd duidelijke vooruitgang te bespeuren, ook de (beginnende) trainers kregen handvaten aangereikt waar zij in de toekomst vruchten van zullen gaan plukken. Daarnaast waren ouders heel enthousiast.  Wij zijn Tjerja zeer dankbaar voor de periode dat hij actief is geweest binnen onze vereniging en kunnen hem van harte aanbevelen bij verenigingen die ook het voetbaltechnische aspect van hun jongste jeugdteams een boost willen geven.

Dennis Stoffels, TC Jeugd Sportclub Overdinkel

Wij hebben Tjerja benaderd om onze MB1 twee trainingen te geven. Specifiek was het onze bedoeling om onze meiden een prikkel te geven door een externe trainer voor de groep te zetten. Tjerja heeft hier goed op ingespeeld, en in korte tijd niet alleen de meiden maar ook ons als leiders en trainers een goed inzicht gegeven van de verbeterpunten op het technisch en conditioneel vlak. Met korte en simpele aanwijzingen heeft hij ons aangegeven hoe wij aan de slag kunnen om o.a. warming-up, techniek en conditie te verbeteren. Wij zijn heel enthousiast en zullen in de toekomst zeker nog eens gebruik gaan maken van zijn expertise.

Jeevan Sardjoe, leider ATC’65 MB1 2015-2016

In september 2015 heeft Rigtersbleek c3 een paar zeer goede en strakke trainingen gehad. Tjerja’s voetbaltraining heeft zeer bekwame trainers. Top!

Rigtersbleek C3

Wij van Hardenberg’85 hebben contact gezocht met Tjerja om onze trainers van de jongste leeftijdsgroepen wat meer bagage mee te geven. Het gaat bij ons om een groep beginnende trainers voor de F- en E-pupillen, die bijzonder enthousiast zijn en leergierig. Het programma van Tjerja’s voetbaltraining is compleet en sluit prima aan op ons voetbaltechnisch beleidsplan en ons streven om goed opgeleide en enthousiaste trainers binnen ons kader te hebben en te houden. Wij als Hardenberg’85 komen in de toekomst zeker terug bij Tjerja’s voetbaltraining.

Mark ten Kate, Voetbal Technisch Coördinator Hardenberg’85

In maart 2015 hebben onze trainers van de Eerbeekse Boys, die de lagere juniorenteams trainen, een cursus gevolgd van Tjerja’s voetbaltraining. De wens was om op 1 avond deze mensen bewust te maken hoe de training effectiever te maken, de spelers meer tot voetballen te laten komen en de aanwezige oefenvormen beter tot hun  recht. De avond bestond uit een gedeelte theorie die gekoppeld was aan het praktijkgedeelte. We hadden de B2 bereid gevonden voor het praktijkdeel. Ondanks het korte tijdbestek hebben de trainers veel opgestoken, mede ook door de zeer duidelijke uitleg. Ik heb gemerkt dat onze trainers er nu bewuster mee aan het werk zijn gegaan. Al met al een geslaagde avond en in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar.

Hans Klomp, trainerscoördinator Eerbeekse Boys

Wij hebben Tjerja tijdens het lopende seizoen benaderd om onze MB1 te trainen. Hij heeft zich daar met veel passie en energie op gestort. Tjerja speelt prima in op de wensen van de club en is vooral op technisch vlak  en veelzijdig bewegen bezig. Aan bod komen o.a. de basisvaardigheden van het voetbalspel in diverse variaties en oefenvormen en hij deelt dit met veel enthousiasme met onze speelsters. Wij zien ook vooruitgang bij onze speelsters hierin. Tjerja pakt zijn werk serieus op. Buiten trainen om denkt hij bijvoorbeeld mee en observeert hij de verschillende processen binnen het team. Tjerja, bedankt voor je inzet.

Peter Neuteboom, Hoofd opleidingen Vroomshoopse Boys

De Masterclass van Tjerja’s voetbaltraining voor trainers van ‘ lagere’ juniorenteams op 20 en 27 februari 2015 bij SC Markelo heeft aan mijn verwachtingen voldaan. De inhoudelijke deskundigheid en lesgeven van de docenten Tjerja-Dave, Dene en Peter beoordeel ik met het hoogste cijfer. Diverse geleerde oefeningen en tips pas ik al toe tijdens mijn eigen trainingen.

Rick ter Haar, trainer/leider B2 Sp. Markelo

In het seizoen 2014-2015 zijn wij (Sportclub Daarle vrouwen 1) gestart met een nieuw elftal. Namens Tjerja’s voetbaltraining geeft Tjerja ons twee keer per week training. Het team moest eerst erg wennen aan elkaar. Tjerja paste zijn trainingen hier op aan door veel in te steken op het samenspel en techniek. Je zag al snel vooruitgang. Tjerja is een trainer die gaat voor groei binnen het elftal. Hier past hij zijn trainingen op aan, het wordt steeds een stukje verder uitgebouwd. Hij kijkt naar wat wij als elftal nodig hebben en waar de verbeterpunten liggen. Enkele speerpunten voor ons zijn: reactiesnelheid, inspelen op buitenste been, kantelen en diagonaal verdedigen. Op de trainingen werken we hier aan en hebben we er soms een (tactische) bespreking over. De trainingen bevatten veel uitdaging en variatie en zijn erop gericht om beter te worden als individu maar ook als team. Hier zijn wij zeker tevreden over.

Chantal Kleinjan, aanvoerster Vrouwen 1 Sp. Daarle

Omdat na de operatie aan mijn grote teen het trainen nog niet van harte ging, ben ik via Tjerja in contact gekomen met Erik Nieuwenhuis van Tjerja’s voetbaltraining. Erik is professioneel revalidatietrainer en ging in december 2014 individueel met mij aan de slag. Hierdoor kon ik rustig kijken wat ik weer kan doen. Erik heeft voornamelijk laten zien dat er nog behoorlijk wat angst zit. Hier heb ik veel aan gehad, want nu kan ik het rustig gaan opbouwen. Kijken wat lukt en proberen mijn angst de baas te worden. Erik en Tjerja bedankt hiervoor!

Vivianne Wuite, speelster Vrouwen 1 Sp. Daarle

Wil je nog even bedanken voor je invaltrainingen het afgelopen seizoen (2013-2014). Heb ondanks dat ik er niet altijd was, toch meer geleerd dan bij al mijn vorige trainers.

Jessica ter Horst, speelster Vrouwen 1 Rood Zwart

Midden in het seizoen 2013/2014 moesten we als SC Lemele naarstig op zoek naar een keepertrainer omdat onze eigen keepertrainer was uitgevallen. Via Tjerja’s training kwamen we in contact met Jeroen de Romph en Erik Maartens. Deze bekwame trainers hebben onze jeugdige keepers in een half seizoen heel wat kneepjes van de keepersvak bijgebracht. Hierbij, namens onze club, de complimenten voor de keeperstrainingen van Tjerja’s training en de bemiddeling door Tjerja-Dave Knaken!

René van der Linde, voorzitter TC SC Lemele

Op 27 februari 2014 mocht de C3 van Vroomshoopse Boy’s een  training meemaken van Tjerja -Dave Knaken van Tjerja’s traning. De spelers vonden het geweldig! Niet alleen werden verschillende speelwijzes uitgelegd, ook kreeg het team de kans om het zelf uit te proberen. De technische vaardigheden voor onder meer  het passen, positiespel  en verdedigen kwamen ook aan bod. Zelfs het fenomeen penaltyschieten werd kort behandeld. Al met al een zeer leerzame training! Wij willen Tjerja bedanken en zullen er in de toekomst zeker een vervolg aan geven.

Freddy Gerrits, leider C3 Vroomshoopse Boy’s

De C3 van MVV’29 uit Harbrinkhoek kreeg op 21 november 2013 training van Tjerja-Dave Knaken.  In een voorafgaand telefoongesprek hebben we over het elftal gepraat en de mogelijke verbeterpunten doorgenomen (positiespel en handelingssnelheid). Vooraf vertelde Tjerja-Dave mij in een duidelijk verhaal welke oefenvormen hij ging uitvoeren met als achterliggende gedachte de verbeterpunten uit ons gesprek. Het team reageerde tijdens de training enthousiast op zijn oefeningen, die duidelijk werden uitgelegd en rustig werden overbracht op de spelers van het team. De training ging volgens de spelers dan ook veel te snel voorbij. Tjerja-Dave, nogmaals bedankt voor de mooie training!

Gaby Lever, trainer en leider van MVV’29 C3

Sinds augustus 2013 wordt mijn team, D3 van HHC Hardenberg, tweemaal per maand getraind door Tjerja, een zeer gedreven trainer die ook duidelijk en vriendelijk over voetbal kan praten. De jongens zijn een en al oor en luisteren aandachtig wat hun nieuwe trainer te vertellen heeft. De training is goed georganiseerd en daarbij is de uitleg aan de spelers zorgvuldig, zodat een ieder weet waarvoor hij traint. Het voetbalplezier was al groot, maar is door de specifieke training alleen maar toegenomen Het is duidelijk dat de techniek de basis is van alles. Tjerja geeft training op maat. Het mooie is dat door de trainer ook wedstrijden worden bekeken om zo nog gerichter te kunnen trainen. De verwachting is groot en dus ben ik zeer benieuwd hoe ieder individu zich gaat ontwikkelen.

Geert Stevens, oud-eerste elftalspeler HHC Hardenberg en leider D3

Half augustus 2013 zaten wij nog steeds zonder trainer, niet een heel prettig gevoel wetende dat de bekerwedstrijden er al aankomen. Na wat connecties te hebben gevraagd en wat telefoontjes later kwamen wij via via uit bij Tjerja. Hij bleek op een van onze trainingsavonden (dinsdag) nog plek te hebben en een gesprek was dan ook snel gepland. Niet veel later volgde er een ‘proeftraining’ en dat verliep erg goed. Het was direct heel duidelijk dat Tjerja veel verstand heeft van het spelletje en wat nog veel belangrijker is, hij weet de oefenstof ook zo over te brengen dat het voor iedereen duidelijk is. We hebben een groep met grote leeftijdsverschillen en diverse achtergronden, een aantal meiden komen over uit de jeugdelftallen een aantal uit het 2e en een deel speelde de afgelopen jaren als met elkaar in de 2e klasse. Helaas zijn we gedegradeerd en spelen we dit seizoen dus in de 3e klasse. Al met al voor het team ook veel veranderingen en voor een trainer, zeker wanneer je de groep niet kent, niet altijd even makkelijk om een interessante en kwalitatief goede training neer te leggen waar ook de hele groep iets aan heeft, maar tot nu toe slaagt Tjerja daar zeker in en zorgt hij er dus ook voor dat we als team kunnen groeien en beter worden. We hopen dan ook zeker nog een tijd van zijn diensten gebruik te kunnen maken.

Marloes Kalkema, namens RoodZwart Da1

Als team op weg naar een podiumklassering bij het Europees clubkampioenschap ultimate frisbee (september 2013) kon de clinic van Tjerja-Dave Knaken en Dene Guillot op 20 juli eigenlijk niet missen. Het voordeel van twee zeer ervaren buitenstaanders lag in dit geval in een perspectiefverandering. Met Dene focusten we op onze techniek en hoe we hier effectiever mee konden omspringen, met Tjerja-Dave op onze verdediging. Samen leverden zij een geweldige en goede clinic waarbij gezegd mag worden dat het heel wat hoofden dezelfde kant op heeft laten draaien. Ik kan beamen dat beide trainers veel wisten over hun tak van sport, maar al helemaal goed die kennis konden incorporeren met een sport die ze waarschijnlijk nog niet vaak hadden gezien. Dus hoewel de oefeningen wellicht out-of-the box waren, waren ze wel effectief genoeg om bepaalde punten aan te kaarten waar wij zelf eigenlijk nog niet aan hadden gedacht. Tevens heeft Tjerja-Dave ons ook laten voelen wat echt goud is door bij ons een motto achter achter te laten (dmv een paar fysiek inspannende oefeningen): Geen brons, maar goud. Onze ogen zijn nu geopend en gebrand op dat illustere stukje metaal. Ik denk dat de bijdrage van dit duo daar zeker een hoop aan bijdraagt. Ik beveel ze ten zeerste aan!

Joram Mossink, speler Ultimate Frisbee Team

Ik heb Tjerja leren leren kennen bij de KNVB. Een rustig, maar gedreven persoon, met een eigen kijk op voetbal. Naast het mannenvoetbal een hart voor het vrouwenvoetbal, dat schept een band. Hij heeft met veel kennis, enthousiasme en passie een klein stukje vrouwenvoetbal een stap hoger gebracht. Ik heb met hem tijdens de eerste talentendag voor meisjes o.l.v. de Twentsche voetbalschool mogen werken. Met zijn rustige uitleg en vakkundige manier van coachen creëert hij voor elk kind de juiste sfeer om een betere speler of speelster te worden.

Bianca Perik , trainer/coach ATC’65 en medecursist KNVB

Bij de KNVB heb ik Tjerja leren kennen. Al snel merkte ik dat hij een trainer is die weet wat hij wil. Hij trainde toen ook al bij de Twentsche Voetbalschool waar hij altijd zeer positief over was. Daarbij hebben we ook vaak gesproken over trainen per linie dus specifiek de aanval, het middenveld of de verdediging. Vooral het verdedigen sprak hem aan. De cursus heeft hij overigens met vlag en wimpel behaald. Toen ik het bericht las dat hij met Tjerja s trainingen was begonnen, was ik dan ook niet echt verrast. Met zijn enthousiasme, ervaring en de kennis die hij op de cursus heeft opgedaan, kan het niet anders dan een succesformule worden. Dit is hem ook van harte gegund. Als Tjerja iets wil en er voor gaat, dan zal het vanzelf een succes worden. Ik wens hem daar alle succes bij.

Arno Knapen, hoofdtrainer VV Holten en voormalig speler van FC-Twente, Heracles en Jong Oranje